15 kwiecień 2021
Drukuj
Kategoria: jadłospis
Odsłony: 53

 

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

PONIEDZIAŁEK 22.03.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z sałaty lodowej z ogórkiem, pomidorem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i miodem, gruszka, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 23.03.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 24.03.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa jarzynowa z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, szynka wiejska, pomidor, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, mandarynka, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK  25.03.2021

ŚNIADANIE: owsianka /płatki owsiane/ z mlekiem, bułka grahamka z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa pomidorowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, winogrono, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

PIĄTEK 26.03.2021

ŚNIADANIE:  kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, jajko na twardo , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony, kalarepa

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, masło, śmietana/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana