JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 10.10.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 11.10.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną

ŚRODA 12.10.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan, wycieczka - woda

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/ i kiełbasą drobiową, papryka, śliwka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 13.10.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka pieczony w sosie śmietanowo - serowym /mąka pszenna, ser żółty, mleko/, ziemniaki, surówka z pora i jabłka z sosem jogurtowym /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 14.10.2022

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

AJADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 3.10.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 4.10.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki /mąka pszenna, śmietana/ w sosie, kasza jęczmienna, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

ŚRODA 5.10.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 6.10.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa koperkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, buraczki , kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 7.10.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 12.09.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 13.09.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki /mąka pszenna, śmietana/ w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

ŚRODA 14.09.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 15.09.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa koperkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, buraczki , kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 16.09.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 19.09.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: Arbuz

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/ z owocami, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 20.09.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną

ŚRODA 21.09.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka pszenna z masłem i kiełbasą drobiową, papryka, śliwka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 22.09.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 23.09.2022

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, masło, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 5.09.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie/mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, mleko, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 6.09.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i z sosem vinegret, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, śliwki, mleko, herbata z cytryną

ŚRODA 7.09.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, łazanki z kurczakiem /mąka pszenna/, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 8.09.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD:  zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet pieczony z indyka w sosie śmietanowo-serowym /mąka pszenna, śmietana, ser żółty/, ziemniaki z masłem, surówka z czerwonej kapusty,  kompot owocowy

PODWIECZOREK: budyń /mleko/, chrupki kukurydziane, winogrono, herbata z cytryną

PIĄTEK 9.09.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana