jadłospis 10.10. - 14.10.2022r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 355
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 10.10.2022
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/, gruszka, herbata z cytryną
WTOREK 11.10.2022
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot owocowy
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną
ŚRODA 12.10.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan, wycieczka - woda
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/ i kiełbasą drobiową, papryka, śliwka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 13.10.2022
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka pieczony w sosie śmietanowo - serowym /mąka pszenna, ser żółty, mleko/, ziemniaki, surówka z pora i jabłka z sosem jogurtowym /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 14.10.2022
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 3.10. - 7.10.2022r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 311
AJADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 3.10.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 4.10.2022
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki /mąka pszenna, śmietana/ w sosie, kasza jęczmienna, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
ŚRODA 5.10.2022
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 6.10.2022
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, buraczki , kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 7.10.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 12.09. - 16.09.2022r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 370
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 12.09.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 13.09.2022
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki /mąka pszenna, śmietana/ w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
ŚRODA 14.09.2022
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 15.09.2022
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, buraczki , kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 16.09.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle , pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 19.09. - 23.09.2022r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 408
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 19.09.2022
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: Arbuz
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/ z owocami, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 20.09.2022
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną
ŚRODA 21.09.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka pszenna z masłem i kiełbasą drobiową, papryka, śliwka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 22.09.2022
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 23.09.2022
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, masło, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 5.09. - 9.09.2022r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 412
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 5.09.2022
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie/mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, mleko, gruszka, herbata z cytryną
WTOREK 6.09.2022
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i z sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, śliwki, mleko, herbata z cytryną
ŚRODA 7.09.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, łazanki z kurczakiem /mąka pszenna/, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 8.09.2022
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet pieczony z indyka w sosie śmietanowo-serowym /mąka pszenna, śmietana, ser żółty/, ziemniaki z masłem, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK: budyń /mleko/, chrupki kukurydziane, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 9.09.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty , pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana