A A A

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 8.06.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka z kurczaka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym,  spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), morelka, herbata z cytryną

WTOREK 9.06.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, kawa Inka /jęczmień, żyto/, herbata z cytryną

ŚRODA 10.09.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

 

 

 

PIĄTEK 12.06.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

PONIEDZIAŁEK 15.06.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: bulion z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 16.06.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto szpinakowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 17.06.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: truskawki

OBIAD: zupa z fasolki /mąka pszenna, śmietana/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenne/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK  18.06.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: kapuśniak z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

PIĄTEK 19.06.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

PONIEDZIAŁEK 25.05.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: bulion z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, ryż, surówka z marchewki z chrzanem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 26.05.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet schabowy panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: jabłko w cieście /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 27.05.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze mięsno - jarzynowym, łazanki /mąka pszenne/ z mięsem wieprzowym, kompot

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, masło/ z owocami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

CZWARTEK  28.05.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: kapuśniak z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, buraczki, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

PIĄTEK 29.05.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 1.06.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa z fileta, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ryż, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 2.06.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa zacierkowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza kuskus /mąka pszenna durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 3.06.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki wieprzowe w sosie /mąka pszenna, śmietana/,ziemniaki z masłem, surówka z marchwi z chrzanem, kompot

PODWIECZOREK: naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem lub jabłkiem /dieta bez mleczna/ i z cukrem pudrem, winogrono, herbata z cytryną

 

CZWARTEK 4.06.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa jarzynowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, kalafior z wody z bułką tartą /mąka pszenna/, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/ lub kisiel (dieta bez mleczna), wafle ryżowe, gruszka herbata z cytryną

PIĄTEK 5.06.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony

OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt czekoladowy /mąka pszenna, jajko/z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 18.05.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa jarzynowa z makaronem/mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze mięsno -jarzynowym, bitki wieprzowe w sosie /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: rogaliki drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 19.05.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym,  spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, mleko, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 20.05.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/na wywarze mięsno - jarzynowym z ziemniakami i śmietaną, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, kawa Inka /jęczmień, żyto/, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 21.05.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska z fileta, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: galaretka porzeczkowa, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, bita śmietana 30%, winogrono, herbata z cytryną

PIĄTEK 22.05.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

Jestem tu, by pomóc Ci poruszać się po stronie

Logowanie