A A A

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

 

PONIEDZIAŁEK 24.02.2020

ŚNIADANIE: płatki cynamonowe /mąka pszenna, pełnoziarnista owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet panierowany z kurczaka /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z pora z jabłkiem i papryką /jajko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną

 

WTOREK 25.02.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryn

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /śmietana, mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy

PODWIECZOREK: jabłko w cieście /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

ŚRODA 26.02.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, ogórek kiszony, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa zacierkowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, masło/ z owocami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK  27.02.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa fasolowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

 

PIĄTEK 28.02.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenne/ z kurczakiem, kompot

PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, masło, śmietana/, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 17.02.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną 

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/,  marchewka, kompot

PODWIECZOREK: drożdżówka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), jabłko, herbata z cytryną

 

WTOREK 18.02.2020

ŚNIADANIE: płatki cynamonowe /mąka pszenna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa krem z brokułów /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym ze śmietaną i groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto dyniowe /mąka pszenna, jajko/, mleko, mandarynka, herbata z cytryną

 

ŚRODA 19.02.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, papryka, rzodkiewka, sałata lodowa, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/na wywarze jarzynowym z ziemniakami i śmietaną, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, mleko, jabłko, herbata z cytryną

 

CZWARTEK 20.02.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska z fileta, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z czerwonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: galaretka porzeczkowa, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, bita śmietana, winogrono, herbata z cytryną

 

 

PIĄTEK 21.02.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem /dieta bez mleczna/ i cukrem pudrem, surówka z marchewki, kompot

PODWIECZOREK: ciasto szpinakowe /mąka pszenna, jajko/, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

 

PONIEDZIAŁEK 10.02.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa grochowa /mąka pszenna, masło/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą, kompot owocowy                                                       

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, mandarynka, herbata z cytryną

 

WTOREK 11.02.2020

ŚNIADANIE: płatki miodowo - orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną 

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, fasolka z wody z bułką tartą /mąka pszenna, masło/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

ŚRODA 12.02.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, sałata, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z kiełbasą i ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot                                                                                                                                   

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, herbata z cytryną          

 

CZWARTEK 13.02.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pełnoziarnista pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, sałata zielona ze śmietaną, kompot 

PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną

 

PIĄTEK 14.02.2020

ŚNIADANIE: mleko, bułka grahamka z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną    

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony                                                                                                  

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot                                                                                                                     

PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kakao z mlekiem, mandarynka, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

Jestem tu, by pomóc Ci poruszać się po stronie

Logowanie