JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 15.01.2024

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 16.01.2024

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka drobiowa /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: ser biały /mleko/ z żurawiną i pestkami z dyni, gruszka, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 17.01.2024

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, łazanki z kurczakiem /mąka pszenna/, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, mus owocowy, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 18.01.2024

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko pieczone, ziemniaki, marchewka z wody z bułką tartą na masełku /mąka pszenna, mleko/, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną

PIĄTEK 19.01.2024

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 8.01.2024

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i białym serem z jogurtem naturalnym /mleko/, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 9.01.2024

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ryż brązowy, brokuł z wody bułką tartą na maśle /mąka pszenna, mleko/, kompot 

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, herbata z cytryną

ŚRODA 10.01.2024

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały - mleko, jajko/ z masłem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 11.01.2024

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna, mleko//, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy

PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 11.01.2024

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, zielona sałata, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym,, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 18.12.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i białym serem z jogurtem naturalnym /mleko/, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 19.12.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot 

PODWIECZOREK: twarożek z jogurtem naturalnym /mleko/, pestkami z dyni i żurawiną, jabłko, wafel kukurydziany, herbata z cytryną

ŚRODA 20.12.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna, mleko//, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 21.12.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, śmietana, masło /mleko//, winogrono, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

PIĄTEK 22.12.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, zielona sałata, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem /mleko/, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, borówka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

WTOREK 2.1.2024

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: drożdżówki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/ lub dżemem, mandarynka, herbata z cytryną

ŚRODA 3.1.2024

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: ser biały na słodko /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną

CZWARTEK 4.1.2024

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasztet pieczony, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD:  bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pulpety /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, ziemniaki, buraczki, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

 

 

PIĄTEK 5.1.2024

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta jajeczna  /jajko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa koperkowa z ryżem i śmietaną /mleko, mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 11.12.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: drożdżówki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/ lub dżemem, mandarynka, herbata z cytryną

WTOREK 12.12.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: jogurt naturalny /mleko/ z owocami, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 13.12.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasztet pieczony, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna żytnia/ z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, winogrono, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 14.12.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wieprzowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD:  bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, ziemniaki, buraczki, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 15.12.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka, kalarepa

OBIAD: zupa koperkowa z ryżem i śmietaną /mleko, mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana