- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 261
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 29.06.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), morelka, herbata z cytryną
WTOREK 30.06.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: truskawki
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 1.07.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 2.07.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 3.07.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 309
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 8.06.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka z kurczaka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), morelka, herbata z cytryną
WTOREK 9.06.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, kawa Inka /jęczmień, żyto/, herbata z cytryną
ŚRODA 10.09.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 12.06.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 287
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 1.06.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa z fileta, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ryż, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 2.06.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa zacierkowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza kuskus /mąka pszenna durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 3.06.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki wieprzowe w sosie /mąka pszenna, śmietana/,ziemniaki z masłem, surówka z marchwi z chrzanem, kompot
PODWIECZOREK: naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem lub jabłkiem /dieta bez mleczna/ i z cukrem pudrem, winogrono, herbata z cytryną
CZWARTEK 4.06.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa jarzynowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, kalafior z wody z bułką tartą /mąka pszenna/, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/ lub kisiel (dieta bez mleczna), wafle ryżowe, gruszka herbata z cytryną
PIĄTEK 5.06.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek zielony
OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt czekoladowy /mąka pszenna, jajko/z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 286
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 15.06.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: bulion z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 16.06.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto szpinakowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 17.06.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: truskawki
OBIAD: zupa z fasolki /mąka pszenna, śmietana/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenne/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 18.06.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: kapuśniak z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 19.06.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
- Szczegóły
- Magdalena Wrońska
- Kategoria: jadłospis
- Odsłony: 300
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 25.05.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: bulion z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, ryż, surówka z marchewki z chrzanem, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 26.05.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet schabowy panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: jabłko w cieście /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 27.05.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze mięsno - jarzynowym, łazanki /mąka pszenne/ z mięsem wieprzowym, kompot
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, masło/ z owocami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 28.05.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: kapuśniak z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
PIĄTEK 29.05.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Strona 3 z 5