A A A

 

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

PONIEDZIAŁEK 22.03.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z sałaty lodowej z ogórkiem, pomidorem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i miodem, gruszka, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 23.03.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 24.03.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa jarzynowa z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, szynka wiejska, pomidor, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, mandarynka, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK  25.03.2021

ŚNIADANIE: owsianka /płatki owsiane/ z mlekiem, bułka grahamka z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa pomidorowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, winogrono, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

PIĄTEK 26.03.2021

ŚNIADANIE:  kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, jajko na twardo , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony, kalarepa

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, masło, śmietana/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

 

 

 

 

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 15.03.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb mąki pytlowej /mąka pszenna/ z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: murzynek /mąka pszenna, jajko, masło/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 16.03.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z indyka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 17.03.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbaska na ciepło, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 18.03.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD:  zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną , kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 19.03.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 22.02.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/ z białym serem, mandarynka, herbata z cytryną

WTOREK 23.02.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z grzankami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z indyka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 24.02.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 25.02.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD:  zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną , kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 26.02.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 8.03.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, mandarynka, herbata z cytryną

WTOREK 9.03.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, jajko, śmietana/, kasza Kuskus /pszenica durum/, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem /jogurt naturalny/, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 10.03.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 11.03.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo – serowym, ziemniaki z masłem, marchewka z wody z bułką tartą /mąka pszenna/, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, herbata z cytryną

PIĄTEK 12.03.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: bułeczki drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z marmoladą, winogrono, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 8.02.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/ z białym serem, mandarynka, herbata z cytryną

WTOREK 9.02.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 10.02.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 11.02.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD:  zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną , kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 12.02.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

Jestem tu, by pomóc Ci poruszać się po stronie

Logowanie