jadłospis 3.02. - 7.02.2025r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 21
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 3.02.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek biały /mleko/ waniliowy z żurawiną, dieta b/mleczna wafel ryżowy z dżemem, mandarynka, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
WTOREK 4.02.2025
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane /płatki owsiane-dieta/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa z fasolki szparagowej /mąka pszenna, jajko/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, potrawka drobiowa /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza gryczana, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, gruszka, wafle ryżowe, herbata z cytryną
ŚRODA 5.02.2025
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, polędwica sopocka, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 6.02.2025
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo -serowym /mąka pszenna, mleko/, ziemniaki, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną
PIĄTEK 7.02.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 27.01. - 31.01.2025r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 26
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 27.01.2025
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko, masło-mleko/, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i miodem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 28.01.2025
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy z jogurtem naturalnym /mleko/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, herbata z cytryną
ŚRODA 29.01.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, makaron świdry z pełnego ziarna /mąka pszenna/ z białym serem /mleko/ i cukrem lub jabłkiem /dieta b/mleczna/, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, mandarynka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 30.01.2025
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, płatki owsiane, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, kapusta pekińska z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 31.01.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser śmietankowy /mleko/, pomidor, zielona sałata, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 13.01. - 17.01.2025r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 42
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 13.01.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek biały /mleko/ waniliowy z żurawiną, dieta b/mleczna wafel ryżowy z dżemem, mandarynka, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
WTOREK 14.01.2025
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane /płatki owsiane-dieta/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa z fasolki szparagowej /mąka pszenna, jajko/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, potrawka drobiowa /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy z jogurtem naturalnym /mleko/, jabłko, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną
ŚRODA 15.01.2025
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, polędwica sopocka, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan, woda niegazowana /wycieczka/
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, naleśniki z białym serem /mąka pszenna, ser biały - mleko, jajko/ i musem truskawkowym, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 16.01.2025
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo -serowym /mąka pszenna, mleko/, ziemniaki, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną
PIĄTEK 17.01.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 20.01. - 24.01.2025r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 31
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ z białym serem /mleko/ lub wafel ryżowy z dżemem /dieta b/mleczna/, gruszka, herbata z cytryną
WTOREK 21.01.2025
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane / owsiane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza gryczana, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 22.01.2025
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasztet pieczony, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem i jogurtem naturalnym /mleko/, herbata z cytryną
CZWARTEK 23.01.2025
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna, jajko/ na wywarze mięsno - jarzynowym, pulpety w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko// pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, /dieta bezmleczna kisiel owocowy/, chrupki kukurydziane, mandarynka, herbata z cytryną
PIĄTEK 24.01.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, winogrono, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 7.01. - 10.01.2025r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 115
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
WTOREK 7.01.2025
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane / owsiane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna, jajko/ na wywarze mięsno - jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza gryczana, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i miodem, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem /mleko/ herbata z cytryną
ŚRODA 8.01.2025
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron z pełnego ziarna /mąka pszenna, jajko/ z białym serem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 9.01.2025
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko// pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: jogurt naturalny /mleko/ z owocami, /dieta bezmleczna kisiel owocowy/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 10.01.2025
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, gruszka, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana