A A A

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 14.09.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, herbata z cytryną

WTOREK 15.09.2020

ŚNIADANIE: płatki miodowo - orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna/

, ziemniaki z masłem, surówka z dyni i jabłka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka/mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i z miodem lub dżemem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 16.09.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, sałata, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa grochowa /mąka pszenna, masło/ z ziemniakami i kiełbasą podwawelską na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, gruszka, dżem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 17.09.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pełnoziarnista pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

PIĄTEK 18.09.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa szczawiowa z sałaty z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem /dieta bez mleka/, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 21.09.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, biszkopt /mąka pszenna, jajko/, nektarynka, herbata z cytryną

WTOREK 22.09.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 23.09.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kapustą i kiełbasą, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 24.09.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane miodowe z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD:  zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną , kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 25.09.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: bułka cynamonowa /mąka pszenna, jajko/ z masłem i dżemem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 13.06.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa z fileta, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem wieprzowym i szpinakiem /ser feta, śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/ lub kisiel /dieta bezmleczna/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 14.06.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa jarzynowa z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ryż, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, morelka, herbata z cytryną

ŚRODA 15.06.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem lub jabłkiem /dieta bez mleczna/, z cukrem pudrem, surówka z marchwi, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, szynka drobiowa, pomidor, winogrono, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

CZWARTEK 16.06.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane miodowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa zacierkowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska /mąka pszenna, śmietana/ w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 17.06.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: rogaliki drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem lub jabłkiem /dieta bez mleczna/ i z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

 

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

PONIEDZIAŁEK 7.09.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: śliwka

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 8.09.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 9.09.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa z fasolki /mąka pszenna, śmietana/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska z sosem pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, wafle ryżowe, nektarynka, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK  10.09.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

PIĄTEK 11.09.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 1.06.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa z fileta, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ryż, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 2.06.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa zacierkowa z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza kuskus /mąka pszenna durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 3.06.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki wieprzowe w sosie /mąka pszenna, śmietana/,ziemniaki z masłem, surówka z marchwi z chrzanem, kompot

PODWIECZOREK: naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajko/ z białym serem lub jabłkiem /dieta bez mleczna/ i z cukrem pudrem, winogrono, herbata z cytryną

 

CZWARTEK 4.06.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa jarzynowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, kalafior z wody z bułką tartą /mąka pszenna/, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/ lub kisiel (dieta bez mleczna), wafle ryżowe, gruszka herbata z cytryną

PIĄTEK 5.06.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony

OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt czekoladowy /mąka pszenna, jajko/z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

Jestem tu, by pomóc Ci poruszać się po stronie

Logowanie