JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

ŚRODA 27.12.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko, borówka amerykańska

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: jogurt naturalny /mleko/ z owocami, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

CZWARTEK 28.12.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka drobiowa /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną

PIĄTEK 29.12.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup. ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, naleśniki z białym serem /mąka pszenna, jajko, mleko/, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 17.04.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami  na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, mandarynka, herbata z cytryną

WTOREK 18.04.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pulpety /mąka pszenna, jajko, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata ze śmietaną /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 19.04.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 20.04.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka pieczony w sosie śmietanowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, buraczki , kompot

PODWIECZOREK: chałka / mąka pszenna, mleko, jajko/ z masłem /mleko/ z białym serem /mleko/, jabłko, herbata z cytryną

PIĄTEK 21.04.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlet rybny  panierowany z Morszczuka /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, mleko, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

Upoważnienie do odbioru dziecka [pobierz]

W krakowskich przedszkolach prowadzonych przez Gminę Miejską Kraków został ujednolicony termin oraz procedury rekrutacji na okres wakacyjny.


Obowiązujący termin rekrutacji to 3-7 kwietnia 2023 r.


W Samorządowym Przedszkolu nr 42 zapisy na dyżur wakacyjny w lipcu będą prowadzone poprzez elektroniczny formularz rekrutacyjny, który we wskazanym terminie będzie udostępniony na stronie internetowej Przedszkola.

 

Link do formularza rekrutacyjnego (dane będzie można wprowadzać od poniedziałku, 3 kwietnia): https://docs.google.com/forms/d/1sJ8qzdHMbxtoCdoacv9xVql0SnqSlH9OZjwyPV5aAto

 

Rekrutacja odbywać będzie się na poniższych zasadach:

  1. przyjmowanie w pierwszej kolejności dzieci z przedszkoli zamkniętych na dwa miesiące na terenie dzielnicy XII;
  2. przyjmowanie dzieci, których rodzeństwo uczęszcza do Samorządowego Przedszkola nr 42;
  3. przyjmowanie dzieci z przedszkoli zamkniętych na dwa miesiące na terenie Krakowa;
  4. przyjmowanie pozostałych dzieci.

 

Przypominam, że na dyżur wakacyjny przyjmowane są wyłącznie dzieci uczęszczające do krakowskich przedszkoli samorządowych. Rodzic ubiegający się o przyjęcie dziecka na dyżur obowiązany jest dostarczyć zaświadczenie o uczęszczaniu dziecka do samorządowego przedszkola na terenie Gminy Miejskiej Kraków. Zaświadczenie należy dostarczyć do Sekretariatu Szkoły Podstawowej nr 157, ul. Rydygiera 20, Kraków do piątku, 7 kwietnia, do godziny 15:00. Wnioski bez zaświadczenia zostaną rozpatrzone negatywnie.

 

Danuta Kohut

Dyrektor Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 10

w Krakowie

Podkategorie

Projekty, w których bierze udział Samorządowe Przedszkole nr 42 w Krakowie

Czytaj więcej: projekty