JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 11.04.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 12.04.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną

ŚRODA 13.04.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa zacierkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 14.04.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa kalafiorowa /mąka pszenna/ z makaronem i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet pieczony z indyka w sosie śmietanowo - serowym /mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, buraczki , kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 15.04.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa koperkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 4.04.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i z sosem vinegret, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, mleko, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 5.04.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki w sosie w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną

ŚRODA 6.04.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 7.04.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z czerwonej kapusty,  kompot owocowy

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 8.04.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 21.03.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem, winogrono, herbata z cytryną

WTOREK 22.03.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną

ŚRODA 23.03.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa zacierkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/, surówka z marchewki i jabłka kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 24.03.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa kalafiorowa /mąka pszenna/ z makaronem i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet pieczony z indyka w sosie śmietanowo - serowym /mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, buraczki , kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 25.03.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa koperkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 28.03.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek na słodko /ser biały, jogurt naturalny/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 29.03.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, jajko, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: racuchy /mleko, mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

ŚRODA 30.03.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem i kiełbasą drobiową, papryka, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 31.03.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną

PIĄTEK 1.04.2022

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: murzynek /mąka pszenna, masło, jajko/, mandarynka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 14.03.2022

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, kapusta duszona /mąka pszenna/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, mleko, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 15.03.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, bitki w sosie w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną

ŚRODA 16.03.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 17.03.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i z sosem vinegret,  kompot owocowy

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 18.03.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana