jadłospis 12.11. - 15.11.2024r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 250
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
WTOREK 12.11.2024
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko, masło-mleko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i miodem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 13.11.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane /owsiane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasztet pieczony, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, herbata z cytryną
CZWARTEK 14.11.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, surówka Colesław /jajko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 15.11.2024
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, płatki owsiane, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/ i musem truskawkowym, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, mandarynka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 4.11. - 8.11.2024r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 259
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 4.11.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: kisiel owocowy z jogurtem naturalnym /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 5.11.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane / owsiane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza gryczana, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 6.11.2024
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron z pełnego ziarna /mąka pszenna, jajko/ z białym serem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, winogrono, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 7.11.2024
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko// pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: jogurt naturalny/mleko/ z owocami, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, //dieta bezmleczna, wafel ryżowy z dżemem//, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 8.11.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, truskawki, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 21.10. - 25.10.2024r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 250
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 21.10.2024
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, gruszka, herbata z cytryną
WTOREK 22.10.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasztet pieczony, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem brokułowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz wołowy w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, kapusta pekińska z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i miodem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 23.10.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/ i musem truskawkowym, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, mandarynka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 24.10.2024
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, płatki owsiane, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 25.10.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser śmietankowy /mleko/, pomidor, zielona sałata, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 28.10. - 31.10.2024r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 321
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 28.10.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek biały /mleko/ waniliowy z żurawiną, mandarynka, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
WTOREK 29.10.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane /płatki owsiane-dieta/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka drobiowa /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny /mleko/, winogrono, wafle ryżowe, herbata z cytryną
ŚRODA 30.10.2024
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, sałata zielona, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały - mleko, jajko/ z masłem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 31.10.2024
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo -serowym /mąka pszenna, mleko/, ziemniaki, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 14.10. - 18.10.2024r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 241
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 14.10.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: kisiel owocowy z jogurtem naturalnym /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 15.10.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane / owsiane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza gryczana, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 16.10.2024
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron z pełnego ziarna /mąka pszenna, jajko/ z białym serem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, winogrono, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 17.10.2024
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko// pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: jogurt naturalny /mleko/ z owocami, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, //dieta bezmleczna, wafel ryżowy z dżemem//, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 18.10.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem i śmietaną /mleko, mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, truskawki, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana