JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 24.07.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, mleko, nektarynka, herbata z cytryną

WTOREK 25.07.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: nektarynka

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

ŚRODA 26.07.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajka, ser biały /mleko//, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 27.07.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, mleko, jajko/z masłem /mleko/ i białym serem /mleko/, jabłko, herbata z cytryną

PIĄTEK 28.07.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, nektarynka, mleko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 17.07.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, winogrono, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 18.07.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, buraczki, kompot 

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 19.07.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 20.07.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: nektarynka

OBIAD:  zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana – mleko//, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy

PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 21.07.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka, kalarepa

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 26.06.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: budyń /mleko/ czekoladowy, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 27.06.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta jajeczna /jajko/, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot 

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, winogrono, mleko, herbata z cytryną

ŚRODA 28.06.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 29.06.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD:  zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana – mleko//, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy

PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 30.06.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka, kalarepa

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kotlet mielony z Morszczuka  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 3.07.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, mleko, jajko/z masłem /mleko/ i białym serem /mleko/, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 4.07.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

ŚRODA 5.07.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajka, ser biały /mleko//, surówka z marchewki, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 6.07.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, buraczki, kompot

PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, mleko, herbata z cytryną

PIĄTEK 7.07.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny /mleko/, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 19.06.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, mleko, winogrono, herbata z cytryną

WTOREK 20.06.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata ze śmietaną /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, herbata z cytryną

ŚRODA 21.06.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko, woda niegazowana /wycieczka/

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 22.06.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wieprzowa, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pulpety /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, buraczki, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, jogurt naturalny /mleko/, gruszka, herbata z cytryną

PIĄTEK 23.06.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, mleko, jabłko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana