jadłospis 8.1. - 12.1.2024r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 97
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 8.01.2024
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i białym serem z jogurtem naturalnym /mleko/, gruszka, herbata z cytryną
WTOREK 9.01.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ryż brązowy, brokuł z wody bułką tartą na maśle /mąka pszenna, mleko/, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, herbata z cytryną
ŚRODA 10.01.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały - mleko, jajko/ z masłem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 11.01.2024
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna, mleko//, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 11.01.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, zielona sałata, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym,, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 2.1. - 5.1.2024r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 123
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
WTOREK 2.1.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: drożdżówki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/ lub dżemem, mandarynka, herbata z cytryną
ŚRODA 3.1.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: ser biały na słodko /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 4.1.2024
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasztet pieczony, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pulpety /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, ziemniaki, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 5.1.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta jajeczna /jajko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem i śmietaną /mleko, mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 11.12. - 15.12.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 113
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 11.12.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: drożdżówki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/ lub dżemem, mandarynka, herbata z cytryną
WTOREK 12.12.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: jogurt naturalny /mleko/ z owocami, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 13.12.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasztet pieczony, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna żytnia/ z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, winogrono, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 14.12.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wieprzowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, ziemniaki, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 15.12.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka, kalarepa
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem i śmietaną /mleko, mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 18.12. - 22.12.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 99
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 18.12.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i białym serem z jogurtem naturalnym /mleko/, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 19.12.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: twarożek z jogurtem naturalnym /mleko/, pestkami z dyni i żurawiną, jabłko, wafel kukurydziany, herbata z cytryną
ŚRODA 20.12.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z indyka pieczony w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna, mleko//, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
CZWARTEK 21.12.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, śmietana, masło /mleko//, winogrono, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
PIĄTEK 22.12.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, zielona sałata, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem /mleko/, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna, żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, borówka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 4.12. - 8.12.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 175
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 4.12.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 5.12.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka drobiowa /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, mandarynka, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną
ŚRODA 6.12.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup. ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, łazanki z kurczakiem /mąka pszenna/, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 7.12.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, udko pieczone, ziemniaki, marchewka z wody z bułką tartą na masełku /mąka pszenna, mleko/, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 8.12.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana