JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 6.09.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: Arbuz

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 7.09.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka Colesław /jajko/, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną

ŚRODA 8.09.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb graham z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem /dieta bez nabiału/, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 9.09.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: śliwka

OBIAD:  zupa koperkowa z ryżem  i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z sałaty lodowej, z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną

PIĄTEK 10.09.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb graham z masłem, pasta z białego sera /jogurt naturalny/ ze szczypiorkiem i rzodkiewką , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: galaretka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

ŚRODA 1.09.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna, śmietana/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną

CZWARTEK 2.09.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /jogurt naturalny, kefir/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 3.09.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z Makreli wędzonej, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i jajkiem na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem i kiełbasą drobiową, pomidor, śliwka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 12.04.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, winogrono, mleko, herbata z cytryną

WTOREK 13.04.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna durum/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

ŚRODA 14.04.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 15.04.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD:  zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną , pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/, mleko, mandarynka, herbata z cytryną

PIĄTEK 16.04.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana