Jadłospis11.10. - 15.10.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 690
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 11.10.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb graham z masłem, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem /jogurt naturalny/, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 12.10.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: drożdżówka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z dżemem, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
ŚRODA 13.10.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenna, jajko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 14.10.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z czerwonej kapusty z majonezem /jajko/, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 15.10.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Jadłospis 4.10. - 8.10.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 615
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 4.10.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mleko, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 5.10.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli wędzonej, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, jajko, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: racuchy /mleko, mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, śliwka, herbata z cytryną
ŚRODA 6.10.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem i kiełbasą drobiową, papryka, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 7.10.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan / woda niegazowana - wycieczka
OBIAD: zupa pomidorowa z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: serek na słodko /ser biały, jogurt naturalny/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną / bułka pszenna z masłem, ser żółty, rzodkiewka, sok owocowy, herbatniki /mąka pszenna, mleko/ - wycieczka
PIĄTEK 8.10.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Jadłospis 20.09. - 24.09.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 619
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 20.09.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb graham z masłem, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem /jogurt naturalny/, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 21.09.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: drożdżówka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z dżemem, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
ŚRODA 22.09.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: Arbuz
OBIAD: krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenna, jajko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 23.09.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, marchewka z wody z bułką tartą /mąka pszenna/, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /śmietana, kefir/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 24.09.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Jadłospis 27.09. - 1.10.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 641
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 27.09.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: Arbuz
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 28.09.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną
ŚRODA 29.09.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem /dieta bez nabiału/, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 30.09.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z sałaty lodowej, z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 1.10.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, jajecznica na maśle , pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: szarlotka /mąka pszenna, jajko, masło, śmietana/, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
Jadłospis 13.09. - 17.09.2021r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 603
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 13.09.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, mleko, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 14.09.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, jajko, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 15.09.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem i kiełbasą drobiową, papryka, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 16.09.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz, wycieczka – bułka pszenna z masłem, szynka wiejska, woda niegazowna
OBIAD: zupa pomidorowa z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: serek na słodko /ser biały, jogurt naturalny/, wafle ryżowe, gruszka, herbata z cytryną
PIĄTEK 17.09.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i miodem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana