jadłospis 5.06. - 9.06.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 12
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 5.06.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana – mleko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 6.06.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza jęczmienna, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana - mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 7.06.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
PIĄTEK 9.06.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajecznica /jajko/na maśle /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 29.05. - 2.06.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 17
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 29.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, mleko, winogrono, herbata z cytryną
WTOREK 30.05.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pulpety /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, herbata z cytryną
ŚRODA 31.05.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 1.06.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wieprzowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko, lody śmietankowe /mleko/
OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka pieczony w sosie śmietanowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, buraczki , kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, mleko, jajko/ z masłem /mleko/ i białym serem /mleko/, gruszka, herbata z cytryną
PIĄTEK 2.06.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlecik z Morszczuka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: wafle ryżowe z dżem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 15.05. - 19.05.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 23
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 15.05.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa kalafiorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kotlet pożarski /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 16.05.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta z Makreli wędzonej, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, gulasz w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko//, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana – mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 17.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 18.05.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana –mleko/, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, gruszka, herbata z cytryną
PIĄTEK 19.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kotlecik rybny panierowany z Morszczuka /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem, jogurt naturalny, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 22.05. - 26.05.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 23
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 22.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, mleko, jajko/z masłem /mleko/ i miodem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 23.05.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko, woda niegazowana /wycieczka/
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
ŚRODA 24.05.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan, woda niegazowana /wycieczka/
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajka, ser biały /mleko//, surówka z marchewki, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, wycieczka: ser żółty /mleko/ pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 25.05.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: zupa krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, klopsiki w sosie śmietanowym /mąka pszenna, śmietana /mleko/, jajko/, ziemniaki, mizeria ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, jabłko, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 26.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy
OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana
jadłospis 8.05. - 12.05.2023r.
- Szczegóły
- Kategoria: jadłospis
- Magdalena Wrońska
- Odsłony: 43
JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 8.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto kakaowe /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 9.05.2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pulpety /mąka pszenna, jajko, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, sałata ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
ŚRODA 10.05.2023
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, filet panierowany z Miruny /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: wafle ryżowe z dżemem, mleko, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 11.05.2023
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka pieczony w sosie śmietanowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, buraczki , kompot
PODWIECZOREK: chałka / mąka pszenna, mleko, jajko/ z masłem /mleko/ z białym serem /mleko/, jabłko, herbata z cytryną
PIĄTEK 12.05.2023
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, serek śmietankowy /mleko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan, woda niegazowana /wycieczka/
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron /mąka pszenna/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot,
Wycieczka: kiełbasa zwyczajna, ketchup, bułka pszenna, sok owocowy
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana