Drukuj

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

PONIEDZIAŁEK 25.05.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: bulion z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, ryż, surówka z marchewki z chrzanem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, jabłko, herbata z cytryną

WTOREK 26.05.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze mięsno - jarzynowym, kotlet schabowy panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: jabłko w cieście /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 27.05.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze mięsno - jarzynowym, łazanki /mąka pszenne/ z mięsem wieprzowym, kompot

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, masło/ z owocami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

CZWARTEK  28.05.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: kapuśniak z ziemniakami /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, schab pieczony w sosie /mąka pszenna, śmietana/, buraczki, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

PIĄTEK 29.05.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana