07 styczeń 2025

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

WTOREK 7.01.2025

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane / owsiane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna, jajko/ na wywarze mięsno - jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza gryczana, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem /mleko/ i miodem, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem /mleko/ herbata z cytryną

ŚRODA 8.01.2025

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, makaron z pełnego ziarna /mąka pszenna, jajko/ z białym serem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka /mąka pszenna graham, mąka pszenna żytnia/ z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, rzodkiewka, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

CZWARTEK 9.01.2025

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD:  zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie /mąka pszenna, śmietana /mleko// pomidorowym, ziemniaki, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK:  jogurt naturalny /mleko/ z owocami, /dieta bezmleczna kisiel owocowy/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

 

PIĄTEK 10.01.2025

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, ser żółty /mleko/, pomidor, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: kalarepa, marchewka

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, gruszka, mleko, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana