JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
CZWARTEK 2.01.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane /płatki owsiane-dieta/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, gulasz /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy z jogurtem naturalnym /mleko/, jabłko, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną
PIĄTEK 3.01.2024
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, polędwica sopocka, rzodkiewka, sałata zielona, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały - mleko, jajko/ z masłem /mleko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana