JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
WTOREK 2.1.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana -mleko/, kompot owocowy
PODWIECZOREK: drożdżówki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/ lub dżemem, mandarynka, herbata z cytryną
ŚRODA 3.1.2024
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki w sosie /mąka pszenna, śmietana - mleko/, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego, kompot
PODWIECZOREK: ser biały na słodko /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 4.1.2024
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /płatki owsiane, mąka jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasztet pieczony, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, pulpety /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie pomidorowym, ziemniaki, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny /mleko/, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 5.1.2024
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, pasta jajeczna /jajko/, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem i śmietaną /mleko, mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, mleko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana