JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 2.03.2020
ŚNIADANIE: płatki miodowo – orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa z fileta, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze mięsno - jarzynowym, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ryż, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek śmietankowy /śmietana/, chrupki kukurydziane, winogrono, herbata z cytryną
WTOREK 3.03.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz z szynki wieprzowej /mąka pszenna, śmietana/, kasza kuskus /mąka pszenna durum/, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, jabłko, herbata z cytryną
ŚRODA 4.03.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchwi, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, dżem, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 5.03.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasztet z Żurawiną, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa jarzynowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, ziemniaki z masłem, filet pieczony z kurczaka w sosie śmietanowo - serowym /mąka pszenna/, surówka Colesław /jajko, jogurt naturalny/, kompot
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy /kefir, śmietana/ /mus truskawkowy (dieta bez mleczna), wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 6.03.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z białego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewką /jogurt naturalny/, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: biszkopt czekoladowy /mąka pszenna, jajko/z cukrem pudrem, jogurt naturalny, jabłko, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana