06 luty 2023

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 6.02.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, kiełbasa krakowska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek biały z jogurtem naturalnym /mleko/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

WTOREK 7.02.2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna, jajko/ na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną /mleko/ , kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, mandarynka, herbata z cytryną

ŚRODA 8.02.2023

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, parówka z szynki, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i jogurtem naturalnym /mleko/, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem /mleko/, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 9.02.2023

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem /mleko/, szynka wiejska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z porów groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, ryż brązowy, sałata z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 10.02.2023

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem /mleko/, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: drożdżówki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /mleko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana