JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 14.11.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: serek biały z jogurtem naturalnym /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną
WTOREK 15.11.2022
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, bitki /mąka pszenna, śmietana /mleko// w sosie, kasza jęczmienna, sałata ze śmietaną /mleko/, kompot
PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, mleko, jajko/ z cukrem pudrem, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną
ŚRODA 16.11.2022
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały/mleko/, jajko/ i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 17.11.2022
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana /mleko//, ziemniaki, buraczki , kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, jabłko, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
PIĄTEK 18.11.2022
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną /mleko/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana