19 kwiecień 2022

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

WTOREK 19.04.2022

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: melon

OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko, śmietana/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek na słodko /ser biały, jogurt naturalny/, chrupki kukurydziane, gruszka, herbata z cytryną

ŚRODA 20.04.2022

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem i kiełbasą drobiową, papryka, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

CZWARTEK 21.04.2022

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: bulion z literkami /mąka pszenna/ na wywarze kostno - jarzynowym, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, melon, herbata z cytryną

 

 

PIĄTEK 22.04.2022

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: murzynek /mąka pszenna, masło, jajko/, mandarynka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana