26 listopad 2021
Drukuj
Kategoria: jadłospis
Odsłony: 642

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 29.11.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: drożdżówka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem, winogrono, herbata z cytryną

WTOREK 30.11.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz /mąka pszenna, śmietana/, ryż brązowy, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, herbata z cytryną

ŚRODA 1.12.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa jarzynowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot

PODWIECZOREK: bułka grahamka z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 2.12.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet pieczony z kurczaka w sosie śmietanowo - serowym /mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, buraczki , kompot

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko, herbata z cytryną

PIĄTEK 3.12.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb pszenno - żytni z masłem, serek Almette , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto ucierane /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana