17 luty 2020
Drukuj
Kategoria: jadłospis
Odsłony: 1134

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 17.02.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną 

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/,  marchewka, kompot

PODWIECZOREK: drożdżówka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), jabłko, herbata z cytryną

 

WTOREK 18.02.2020

ŚNIADANIE: płatki cynamonowe /mąka pszenna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD: zupa krem z brokułów /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym ze śmietaną i groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/, gulasz wieprzowy /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto dyniowe /mąka pszenna, jajko/, mleko, mandarynka, herbata z cytryną

 

ŚRODA 19.02.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, papryka, rzodkiewka, sałata lodowa, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/na wywarze jarzynowym z ziemniakami i śmietaną, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: racuchy /mąka pszenna, jajko, mleko/ z cukrem pudrem, mleko, jabłko, herbata z cytryną

 

CZWARTEK 20.02.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska z fileta, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ryżem i śmietaną na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z czerwonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: galaretka porzeczkowa, biszkopty /mąka pszenna, jajko/, bita śmietana, winogrono, herbata z cytryną

 

 

PIĄTEK 21.02.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem /dieta bez mleczna/ i cukrem pudrem, surówka z marchewki, kompot

PODWIECZOREK: ciasto szpinakowe /mąka pszenna, jajko/, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana