11 czerwiec 2021

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 14.06.2021

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

WTOREK 15.06.2021

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni , szynka wiejska, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono / bułka pszenna z masłem, ser żółty, rzodkiewka, woda niegazowana (wycieczka)

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem, jabłko, herbata z cytryną

ŚRODA 16.06.2021

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb graham z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: Arbuz

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kurczakiem, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, papryka, gruszka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 17.06.2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD:  zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną, pieczeń rzymska w sosie /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, buraczki, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

PIĄTEK 18.06.2021

ŚNIADANIE: mleko, chleb graham z masłem, pasta z białego sera /jogurt naturalny/ ze szczypiorkiem i rzodkiewką , pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, winogrono, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana