JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 26.04.2021
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb mąki pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: gruszka
OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/, mandarynka, mleko, herbata z cytryną
WTOREK 27.04.2021
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z Makreli /jogurt naturalny/, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: zupa krem z porów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza Kuskus /mąka pszenna Durum/, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: budyń czekoladowy /mleko/, chrupki kukurydziane, jabłko herbata z cytryną
ŚRODA 28.04.2021
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb graham z masłem, filet z indyka, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i kiełbasą na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, biały ser, jajko/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, ogórek zielony, mandarynka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 29.04.2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną , udko pieczone, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: naleśniki /mąka pszenna, mleko, jajka/ z dżemem, mleko, mandarynka, herbata z cytryną
PIĄTEK 30.04.2021
ŚNIADANIE: mleko, chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, gruszka, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana