15 kwiecień 2021

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 7.12.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem,  chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, makaron pene /mąka pszenna/ z mięsem, szpinakiem i serem Fetą /śmietana/, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem lub dżemem (dieta bez nabiału), gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

WTOREK 8.12.2020

ŚNIADANIE: płatki miodowo - orzechowe z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z indyka w sosie śmietanowo – serowym /mąka pszenna/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot owocowy

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, wafle ryżowe, herbata z cytryną

ŚRODA 9.12.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: owoc Kaki

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i kiełbasą na wywarze jarzynowym, naleśniki /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, jabłko, dżem, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

CZWARTEK 10.12.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pełnoziarnista pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowwa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: barszcz czerwony /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, kasza jęczmienna, pulpety w sosie pomidorowym /mąka pszenna, jajko, śmietana/, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, jogurt naturalny, biszkopty /mąka pszenna, jajko/ herbata z cytryną

PIĄTEK 11.12 .2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa grochowa z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z Miruny  panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto dyniowe /mąka pszenna, jajko, masło/, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana