JADŁOSPIS - zmiana
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.
PONIEDZIAŁEK 19.10.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: rosół z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i miodem lub dżemem, gruszka, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
WTOREK 20.10.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: melon
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, winogrono, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 21.10.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parowka z szynki Tarczyński, pomidor, ketchup, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: mandarynka
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, pieczeń rzymska z sosem pomidorowym /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot
PODWIECZOREK: budyń śmietankowy /mleko/, wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryną
CZWARTEK 22.10.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: winogrono
OBIAD: zupa pomidorowa /mąka pszenna/ z makaronem i śmietaną na wywarze jarzynowym, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z masłem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, biszkopt /mąka pszenna, jajko/ herbata z cytryną
PIĄTEK 23.10.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, pasta z białego sera z rzodkiewką i szczypiorkiem, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: marchewka
OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, buraczki, kompot
PODWIECZOREK: babka ucierana /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, śliwka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana