15 kwiecień 2021

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 12.10.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko/ z masłem i białym serem /jogurt naturalny/, nektarynka, herbata z cytryną

WTOREK 13.10.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, potrawka z indyka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 14.10.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, schab pieczony, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kapustą i kurczakiem, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, papryka, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

 

 

CZWARTEK 15.10.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: maliny

OBIAD:  zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/  i śmietaną, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną

PIĄTEK 16.10.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony, kalarepa

OBIAD: zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: bułka cynamonowa /mąka pszenna, jajko/ z masłem i dżemem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana