20 wrzesień 2020

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 21.09.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa /mąka pszenna/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: serek śmietankowy /jogurt naturalny/, biszkopt /mąka pszenna, jajko/, nektarynka, herbata z cytryną

WTOREK 22.09.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: mandarynka

OBIAD: zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: sałatka owocowa, jogurt naturalny, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

ŚRODA 23.09.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą na wywarze jarzynowym, łazanki /mąka pszenna/ z kapustą i kiełbasą, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 24.09.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane miodowe z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: gruszka

OBIAD:  zupa koperkowa z makaronem /mąka pszenna/  i śmietaną , kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z ogórka kiszonego, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 25.09.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek zielony, pomidor koktajlowy

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: bułka cynamonowa /mąka pszenna, jajko/ z masłem i dżemem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana