09 lipiec 2020

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r.

PONIEDZIAŁEK 6.07.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: bulion z makaronem /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, kotlet mielony /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: chałka /mąka pszenna, jajko, mleko, masło/z masłem i białym serem lub dżemem, morelka, herbata z cytryną

WTOREK 7.07.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, owsiana, jęczmienna/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: truskawki

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, gulasz wieprzowy w sosie /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, buraczki, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto szpinakowe /mąka pszenna, jajko/ z cukrem pudrem, jabłko, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 8.07.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, parówka z szynki Tarczyński, ketchup, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: zupa z fasolki /mąka pszenna, śmietana/ z ziemniakami i śmietaną na wywarze jarzynowym, makaron świdry /mąka pszenne/ z białym serem, masłem i cukrem, surówka z marchewki, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK  9.07.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: winogrono

OBIAD: zupa ogórkowa z ryżem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet pieczony z kurczaka w sosie /mąka pszenna, śmietana/, ziemniaki z masłem, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, ogórkiem i sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: biszkopt jasny /mąka pszenna, jajko/, jogurt naturalny, truskawki, herbata z cytryną

PIĄTEK 10.07.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno – żytni z masłem, jajko na twardo, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: marchewka

OBIAD: zupa kalafiorowa z makronem /mąka pszenna/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkami, jogurt naturalny, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i do posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana