26 czerwiec 2020

JADŁOSPIS

Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r

PONIEDZIAŁEK 29.06.2020

ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: jabłko

OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym,  spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy

PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), morelka, herbata z cytryną

WTOREK 30.06.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: truskawki

OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną

ŚRODA 1.07.2020

ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: banan

OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 

 

CZWARTEK 2.07.2020

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: arbuz

OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną

PIĄTEK 3.07.2020

ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną

PRZEKĄSKA: ogórek kiszony

OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana