JADŁOSPIS
Wytłuszczonym drukiem zaznaczone są składniki powodujące alergie i reakcje nietolerancji. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 25 października 2011r
PONIEDZIAŁEK 29.06.2020
ŚNIADANIE: kakao z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, ogórek zielony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: jabłko
OBIAD: zupa ziemniaczana /mąka pszenna/ na wywarze jarzynowym, spaghetti z mięsem /mąka pszenna/, marchewka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe /mąka pszenna, jajko, mleko/ z białym serem /jogurt naturalny/ lub dżemem (dieta bez mleka), morelka, herbata z cytryną
WTOREK 30.06.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: truskawki
OBIAD: zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym /mąka pszenna, jajko/ i śmietaną na wywarze jarzynowym, potrawka z kurczaka /mąka pszenna, śmietana/, kasza jęczmienna, sałata zielona ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, herbata z cytryną
ŚRODA 1.07.2020
ŚNIADANIE: płatki czekoladowe /mąka pszenna, jęczmienna, owsiana/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: banan
OBIAD: krupnik /kasza jęczmienna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, kluski leniwe /mąka pszenna, jajko, ser biały/ z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka, kompot
PODWIECZOREK: weka pszenna z masłem, kiełbasa drobiowa, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
CZWARTEK 2.07.2020
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno -żytni z masłem, filet z indyka, rzodkiewka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: arbuz
OBIAD: żurek /pszenica, żyto/ z ziemniakami i białą kiełbasą, filet z kurczaka panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, mizeria ze śmietaną, kompot
PODWIECZOREK: koktajl owocowy /kefir, śmietana/, wafle ryżowe, herbata z cytryną
PIĄTEK 3.07.2020
ŚNIADANIE: kawa Inka /jęczmień, żyto/ z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem, ser żółty, papryka, dżem, herbata z cytryną
PRZEKĄSKA: ogórek kiszony
OBIAD: zupa grysikowa /kasza manna/ z ziemniakami na wywarze jarzynowym, filet z Miruny panierowany /mąka pszenna, jajko/, ziemniaki z masłem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: ciasto marchewkowe /mąka pszenna, jajko/, jabłko, kakao z mlekiem, herbata z cytryną
Na życzenie między posiłkami i posiłków podawana jest woda źródlana niegazowana